1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Förskolan fick ett staket

Först stoppades flytten av förskolan Virvelvinden i Jämjö. Sen utlovades ett bullerplank mot E22 som går tätt intill. Det blev ett vanligt staket.
Karlskrona • Publicerad 29 januari 2007

Förskolan Virvelvinden var egentligen tänkt att vara en tillfällig lösning i väntan på andra möjligheter. Men nu har det gått flera år utan att något vettigt hänt, konstaterar Jenny Heideman och Jimmy Aronsson som har sonen Robin placerad på Virvelvinden.

- När Robin började här 2004 fick vi beskedet att det var en tillfällig lösning. Förskolan skulle flyttas till Folkets hus. Men det blev inget av och då lovades vi ett bullerplank mellan gården och E22, berättar Jenny Heideman.

Olämplig plats Trafikbullret är påtagligt på förskolans gård. Mellan E22 och gården skiljer bara en trottoar. Och en dag började också något byggas. Men i stället för bullerplank blev det ett lågt staket utan någon bullerdämpande funktion.

- När jag såg det, trodde jag att de skämtade. Hade det inte varit för den fantastiska personalen, hade vi haft Robin någon annanstans, säger Jimmy Aronsson och tillägger med en suck:

- Det vore intressant att få veta om det finns någon annan förskola i landet som ligger en och en halv meter från en Europaväg.

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Jan-Olof Petersson (fp), förstår att föräldrarna tycker att Virvelvindens lokalisering är olämplig. Han håller med:

- Det var tokigt att placera den där från början. Men varför det blev den typ av staket som tydligen placerats där, vet jag inte, säger han.

Annat alternativ Ett alternativ var alltså Folkets hus i Jämjö. Det föll på dåliga hyresavtal. Sedan diskuterades en placering i Tallet, vid det nya äldreboendet. Det föll också, konstaterar Jan-Olof Petersson:

- Vår nuvarande inriktning är att använda befintliga och lediga lokaler vid Jändelskolan. När det kan bli aktuellt med en flytt dit är inte klart, men det är det alternativ vi jobbar med nu.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.