1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Föreslår avveckling av akutboende

Inför Socialnämndens möte på måndag tar en ny konstellation politiker plats med socialdemokrater i spetsen för den styrande majoriteten. Efter många tidigare turer vill den nu avveckla akutboendet Rosenbom i Karlskrona. Boendet för hemlösa och människor med missbruksproblem har varit en problemknut för Karlskrona kommun. Dels har det behövts möjligheter att få fram tillfälliga bostäder till personer som befunnit sig i en skör situation, dels har boendet stundtals varit stökigt och drabbat av av olika brott.

S-politiker tillsammans med Centern och Liberalerna vill nu ge Socialförvaltningen uppdraget att utreda hur boendet kan avvecklas, vilket Sydöstran först berättade om. Samtidigt innebär uppdraget att hitta nya former för hur människor i en problemsituation ska kunna erbjudas ett boende.

– Boendet har ju varit omstritt i flera år med problem som bråk, droger och misshandel. det är inte acceptabelt. Det som var tanken från början har inte fungerat. Nu vill vi att det ses över om och hur Rosnbom ska stängas. Det går ju inte att göra bara rakt av, eftersom det bor människor där, säger Socialnämndens nye ordförande Peter Johansson (S) till BLT.

– Hur det ska lösas vet jag inte. Det är självklart ingen lätt uppgift, som bostadsmarknaden ser ut idag i Karlskrona. Det är just det vi vill att förvaltningen ska titta på för att hitta en utväg.

Läs mer

Familj

Andrea Lysebring och Tobias Andersson

Andrea Lysebring och Tobias Andersson i Ronneby fick den 8 juli en dotter, Annabelle, som vägde 4022 g och var 51 cm.

Sport

Fler startgrupper i populära swimruntävlingen

”Kan ha plattan i mattan”

Ledare

Civilsamhället är en pelare

Frivilligorganisationerna ska inte tas för givna.

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Brott

Anmälan om inbrott i lägenhet

Tjuvarna ska ha brutit upp dörren

Sökinsats

Polishelikopter över Karlskrona letade efter försvunnen man

Kustbevakningen deltog i insatsen med flyg och båt