1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fördröjd planering kan hota sommarens Sailfest

Planerna för årets Sailfirande hålls hemliga.
Arenabolagets vd Michael Fransson vet inte ens vilken festbudget som finns.
-Risken är att det inte blir något Sail, säger oppositionsråd Christina Mattisson (s).
Karlskrona • Publicerad 23 januari 2007

Tidigare har förberedelserna inför kommande Sailfester i Karlskrona ofta påbörjats redan under föregående höst. Men i år har Michael Fransson, arena-vd och ytterst ansvarig för turist- och evenemangsfrågor i kommunen, fortfarande inga konkreta besked att lämna.

-Vi har haft två inbokade möten om Sailet, som båda fått ställas in. I mitten av februari har vi förhoppningsvis ett färdigt förslag, säger Michael Fransson.

Sedan blir han fåordig.

Vem ska ansvara för Sailet?

-Det är inte bestämt ännu. Vi håller på att titta över det.

Hur ser budgeten ut?

-Det har jag inte tänkt på.

Ska Sailet ut på entreprenad?

- Inga kommentarer.

Varför inte det?

-Det är locket på. Inga kommentarer.

Men Sailet är ju en kommunal angelägenhet.

-Jo, men du får lugna dig.

Är ni inte sent ute?

-Det tycker jag inte, säger Michael Fransson.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Karl-Gösta Svenson (m) har den borgerliga femklövern fortfarande för avsikt att hitta en extern intressent som är villig att arrangera Sailfesten i Karlskrona. Men någon upphandling ligger ännu inte ute.

-Det är på gång. Vi vill göra Sailet bättre än tidigare, men kommunen måste fortfarande bidra med en del. Det blir samma budget som tidigare, säger Karl-Gösta Svenson.

Oppositionsråd Christina Mattisson (s) är bekymrad över den fördröjda tidsplanen och tror att hela sommarfesten hotas om inte arbetet kommer igång.

-Tidigare år har planeringen varit igång på senhösten och då har det ändå varit en tuff tidsmarginal. I år har jag varken sett idéskisser eller budget och nu är risken överhängande att det inte blir något Sail till sommaren.

Enligt Christina Mattisson är det orealistiskt att tro att sommarens segelfest i Karlskrona kan läggas ut på entreprenad.

-Ska vi ha båtar till Sailet och göra något bra av det så är det inte ett arrangemang som sätts i sjön på ett par månader. Det fungerar inte så. Men det beror givetvis också på vilken ambition man har.

Martin Hult
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.