1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Förberedde mord på sin pappa - lider av störning

Den 30-åriga kvinna som köpte kniv och arbetshandskar i syfte att mörda sin pappa lider av en allvarlig psykisk störning.
Det visar en större rättspsykiatrisk undersökning.
Karlskrona • Publicerad 14 oktober 2019
Foto: Patric Söderström

Detta rapporterar Sydöstran.

BLT har tidigare i flera artiklar berättat om den kvinna i 30-årsåldern som greps och anhölls i Karlskrona i augusti misstänkt för förberedelse till mord. Kvinnan hade köpt in arbetshandskar och en kniv i syfte att mörda sin pappa. Planerna avslöjades när kvinnan fick skjuts av en för henne okänd man. Hon berättade då om sina tankar varpå mannen larmade polisen.

Tingsrätten beslutade att kvinnan skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Nu har Rättsmedicinalverket givit sitt utlåtande som visar att kvinnan led av en allvarlig psykisk störning vid tillfället för brottet - men också vid undersökningstillfället.

Enligt Sydöstran bedöms kvinnan behöva vård och att hon annars riskerar att återfalla i allvarlig brottslighet. Kvinnan ska i förhör ha berättat att hon befunnit sig i psykos och hört röster i sitt huvud.

Christoffer RobertssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.