1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

För mycket julmat var brusten blindtarm

Förstoppning och för mycket julmat. Den diagnosen fick en tonårspojke när han kom in till akuten i Karlskrona med svåra magsmärtor.
Några dagar senare visade det sig att blindtarmen hade brustit. Nu anmäler pappan händelsen till Socialstyrelsen.
Karlskrona • Publicerad 24 januari 2013
Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Det var dagen innan nyårsafton som den 14-årige pojken åkte in till akuten i Karlskrona med kraftiga magsmärtor. En läkaren undersökte pojken och ska enligt anmälan ha sagt att pojken var förstoppad.

Pappan ifrågasatte läkaren och undrade om det inte kunde vara blindtarmen eftersom pojken hade ont vid området där blindtarmen sitter. Enligt pappan sa läkaren att det inte var så utan att pojken helt enkelt hade ätit för mycket julmat. 14-åringen skickades hem med lavemang.

Några dagar senare åkte pappan och pojken in till akuten igen eftersom pojken hade väldigt ont. Enligt pappan gjordes nu en ordentlig undersökning och det visade sig att blindtarmen hade brustit och att pojken även hade drabbats av bukhinneinflammation. Han opererades akut samma dag.

I anmälan skriver pappan att de anser att den första läkaren inte undersökte pojken ordentligt och att blindtarmen inte hade behövt brista om läkaren hade gjort det.

I slutet av anmälan skriver pappan: "Vi hoppas inga föräldrar i framtiden ska behöva se sin son lida så mycket som vi har gjort på grund av läkarens slarv med att göra en ordentlig undersökning."

Annie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.