1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fonus skyndade på – har hämtat sina avlidna

Karlskrona • Publicerad 26 april 2013

??På begravningsbyrån Fonus i Karlskrona agerade man direkt när konsekvenserna av den varslade strejken blev känd.

– Vi skyndade på och har hunnit kistlägga och hämta ut tolv avlidna från bårhuset under de senaste två dagarna. Nu har vi fått in två nya dödsfall och eftersom de anhöriga inte har hunnit välja kista kan vi inte ge svar på när vi tar hand om deras avlidna, säger Margareta Svensson på Fonus.

Hon hoppas att den eventuella strejken inte blir långvarig. Dels för att begravningsbyrån inte tycker det är värdigt för de anhöriga att ha sina avlidna liggande på bårhuset och dels för att byrån vill kunna hjälpa de anhöriga med planeringen av begravningarna inom rimlig tid.

Vårt mål är att kunna hämta ut den döda och föra dem i kistan ut till den församling där begravningen ska ske. Blir det strejk på måndag kan vi inte hämta ut några, säger hon.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.