1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flyttar in utan att ha bygglov

I veckan flyttar Karlskrona behandlingshem in i nyrenoverade lokaler i Gullberna park. Flera ändringar har gjorts i lokalerna, men bygglov för det har ännu inte beviljats.
Karlskrona • Publicerad 2 oktober 2003

Bygglovsansökan kom in till Karlskrona kommun den 7 juli. Där framgår att man planerade att utföra invändiga ändringsarbeten för ny verksamhet i lokalerna i Gullberna park. Bland annat nytt kök, nya hygienutrymmen samt brandskyddsåtgärder.

Nu är arbetet klart och i veckan ska Karlskrona behandlingshem flytta in.

Men bygglovet för ändringsarbetet har ännu inte beviljats.

- Det ska givetvis finnas bygglov innan verksamheten sätter igång, säger bygglovsarkitekt Leif Larsson vid Karlskrona kommun.

Starka reaktioner

BLT berättade i gårdagens tidning att ett behandlingshem för missbrukare ska flytta in i lokaler i Gullberna park. I området finns tre förskolor och två skolor och föräldrar till barnen har reagerat starkt.

Antingen kommer beslutet om bygglov att fattas på tjänstemannanivå eller i miljö- och byggnadsnämnden. Leif Larsson vill avvakta de föräldramöten som hölls i går och även i kväll.

- Om reaktionerna är starka då blir det miljö- och byggnadsnämnden som får ta beslutet.

Klart för inflyttning

Sören Trolle, chef för alkohol- och drogsektionen på Karlskrona kommun, säger att han inte visste att bygglovet ännu inte beviljats.

- Jag håller inte i den biten. Jag har inte fått några andra signaler, så det rullar på. Vi flyttar in den här veckan.

- Det rör sig inte om någon stor ombyggnad. Utan att kunna det här, så handlar bygglovet mer om en formsak, fortsätter han.

Vill inte kommentera

På kommunens fastighetsbolag Gullberna KB vill man inte kommentera bygglovsansökan och hänvisar till vd Bengt Lingman, som befinner sig på semester.

- Jag är inte insatt i det här. Jag har varit borta ett tag, säger Bengt Lingman.

Pernilla Östlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.