1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flextronics nyanställer - i Danmark

Samtidigt som Flextronics varslar ännu fler anställda i Sverige fortsätter nyanställningarna i danska Pandrup.
Karlskrona • Publicerad 4 oktober 2002

Strax efter att Flextronics varslade 315 anställda i Karlskrona i början av augusti skrev BLT att företaget samtidigt hade nyanställt 400 personer i danska Pandrup. Anställningarna fick kommunalrådet Mats Johansson att reagera, och han skrev ett brev till Flextronics svenska vd med kravet att företaget skulle undersöka om inte vissa av arbetstillfällena kunde placeras i Karlskrona istället.

I måndags varslade Flextronics ytterligare 500 anställda i Visby och i Linköping. Strax därefter - på onsdagen - beslutades återigen om nya anställningar i Danmark. Det handlar om 200 nya jobb, och det är tredje gången i år som fabriken i Pandrup nyanställer.

- Jag anser fortfarande att företaget måste se över om vissa arbetstillfällen kan placeras i Sverige, säger Mats Johansson (s), kommunalråd i Karlskrona.

Flextronics menar å sin sida att det är särskilda produktionsförutsättningar som gör att jobben går till Danmark.

Men det räcker inte för Mats Johansson.

- Företaget måste arbeta mer aktivt för att hitta ersättningsarbeten på orter där de drar ner, säger han.

Henrika Åkerman
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.