1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flera olyckor vid vägarbetsplatser på Österleden

I helgen inträffade två olyckor vid vägarbetsplatserna på Österleden.
Nu ska skyltningen vid avspärrningarna förstärkas.
Karlskrona • Publicerad 28 september 2010

– Entreprenören har för säkerhets skull fått direktiv om att ytterligare förtydliga anvisningarna. Två skärmvagnar till ska placeras ut, jämte fler piltavlor mellan broarna, säger kommunens Bo Westlund efter olyckshelgen.

– Men olyckorna är ändå få med tanke på en dygnstrafik på 32 000 bilar. De flesta följer anvisningarna med sänkt fart genom den fil som hålls öppen. Det har inte varit något fel på avstängningen och skyltningen, tillägger han.

Arbetet gäller två broar, över Skogsvägen och Näktergalsvägen och har lett till långa köbildningar på den stora infartsleden, framför allt under morgontrafiken.

– De är snart fyrtio år gamla och det var dags. Broarnas tak måste förstärkas för att det ska stå emot inträngning av vatten. Den här veckan blir vi klara med isolering och beläggning av filerna i första omgången. Nästa vecka skiftar vi över till de andra filerna i vardera riktning. Allt ser ut att bli klart den 11 november som är sagt.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.