1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flera olyckor när blixthalkan slog till

En lastbil åkte av E 22 och tre personbilar tappade kontrollen på infartsleden.
Med det hala väglaget kom flera olyckor på tisdagskvällen.
Karlskrona • Publicerad 20 februari 2013
Vek sig. Lastbilen tappade fästet och körde i diket på E?22 strax väster om Jämjö. Chauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.
Vek sig. Lastbilen tappade fästet och körde i diket på E?22 strax väster om Jämjö. Chauffören ska ha klarat sig utan fysiska skador.Foto: Ola Åkeborn

Klockan 19.07 i går kväll larmades att två person­bilar hade kolliderat på infartsleden till Karlskrona. I det hala väglaget körde det enda fordonet in i det andra och ambulans fick kallas till platsen.

Bara sju minuter senare körde en personbil in i mitträcket på samma sträcka. Bilen fick bärgas från platsen och föraren kunde konstateras skadefri efter en kontroll av sjukpersonal.

– Det är väldigt, väldigt halt, säger räddningsledaren Stefan Sjöholm som var en av dem som kallades ut till platsen.

Han berättar att blåsten bidrog till att göra det ännu halare på vägen.

Ytterligare en olycka skedde på E 22 väster om Jämjö vid sjutiden på kvällen då en lastbil tappade fästet och körde i diket. Bärgning kallades till platsen och under tiden ska framkomligheten ha varit dålig. Fordon lyckades ändå ta sig fram i båda riktningarna.

Daniel Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.