1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flera inbrott har skett i helgen

Karlskrona • Publicerad 13 maj 2003

Fyra inbrott i Karlskronaområdet anmäldes direkt på måndagsmorgonen. I Nättraby hade någon tagit sig in i vårdcentralens reception genom att krossa en ruta.

Inne i receptionen var ett stålskåp omkullvält. Ur stålskåpet hade ett säkerhetsskåp stulits. I det mindre skåpet fanns 1 640 kronor i kontanter, ett receptblock och en videokamera.

Receptblocket är spärrat och kan inte användas. Polisen kunde säkra flera intressanta spår på platsen.

Högskoleområdet i Gräsvik drabbades av tre inbrott. Dels hade studentkårens lokaler i Rotundan sökts igenom. En kassaapparat var uppbruten, men det fanns inga pengar i den. Dels hade högskoleprästens lokal sökts igenom. En dator stals från rummet.

Ur en studielokal stals flera datorer.

- Det har varit väldigt många inbrott den senaste tiden, säger spaningschefen vid Blekingepolisen, Steinert Ingemarsson.

- Vi har inte så mycket att gå på. Vi vet att ett antal av de som brukar syssla med inbrott är ute från tidigare straff. Helst ska vi ta förövarna på bar gärning. Men våra resurser räcker inte riktigt till.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.