1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fick fint landsbygdspris

Ing-Marie och Anders Kristiansson har belönats med centerns bebolandsbygdspris.
Paret från Grettlinge öster om Jämjö fick ta emot en prischeck på 5 000 kronor.
Karlskrona • Publicerad 8 november 2003

Centerns kretsstyrelse inom Karlskrona kommun instiftade bebolandsbygdspriset för tre år sen.

Idén till priset fick de från sina c-kolleger i Emmaboda. De har delat ut priset i sex år. Ordförande Mats Lindbom och de övriga inom Karlskronas styrelse fick in totalt sex förslag från kretsens elva avdelningar.

-Vi vill belöna personer som gjort något utöver det vanliga för att bidra till en positiv utveckling av landsbygden. Det gäller då att sträva efter att få landsbygden bebodd.

Ha kvar basservicen

Satsningarna på ökad bebyggelse på landsbygden syftar till att bibehålla basservice i form av skola, barnomsorg och skola.

Makarna Ing-Marie och Anders Kristiansson i Grettlinge öster om Jämjö har utfört ett flertal upprustnings- och nybyggnadsarbeten de senaste åren.

På fädernegården

De har till exempel köpt ett par äldre gårdar och sålt dem efter upprustning till yngre familjer.

I somras sålde de sitt eget hus till en yngre familj. Ett hus som de själva byggde 1979. För ett par månader sen flyttade Anders Kristiansson och hans familj in i hans mors hus - efter att han först uppfört ett hus till henne intill familjens fädernegård som uppfördes 1884.

- Vi är tredje generationen som bor i den gamla familjegården. Vi håller på att renovera både utvändigt och invändigt. Prispengarna ska bidra till finansieringen när vi ska återskapa fastighetens gamla glasveranda.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.