1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fick avslag för extra personal – 78-årig kvinna föll ur sängen

Den nyopererade 78-åriga kvinnan fick avslag på extra personal när hon till sitt äldreboende.
Samma kväll ramlade hon ur sängen och slog sig illa.
Karlskrona • Publicerad 18 september 2010

Kvinnans gode man, Siv Holmberg, är upprörd och anklagar områdescheferna på äldreboendena för att de prioriterar att hålla sin budget.

Detta hände i onsdags kväll. Samma kväll får äldrenämndens andra viceordförande Peter Johansson (S) information om att det finns fyra miljoner kronor i överskott. Och att verksamhetscheferna har ansvar för att kräva mer pengar om det saknas resurser för extra personal i enskilda fall.

– Jag begärde extra resurser för min klients räkning. Områdeschefen sa nej, hänvisade till budget och överlät åt personalen att sköta vården bäst de kunde. En halvtimme efter att jag hade åkt hem ringde nattpersonalen. De hade hittat min klient på golvet, säger Siv Holmberg.

När hon läste i BLT om Peters Johanssons löfte att det finns pengar för extra resurser, tog hon i går en ny kontakt med äldreboendet. Efter två avslag fick hon till slut gehör för sitt krav.

– Jag ger mig inte. De äldre får inte den vård de har rätt till. Chefer och personal på äldreboendena är så lojal mot sina chefer uppåt att de inte vågar ställa krav. De låter budgeten gå före vården, säger Siv Holmberg.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.