1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

- Jag har tappat glädjen. Det är bättre att lägga av och flytta härifrån!
Ulf Fembro uttrycker sin besvikelse. Kulturarbetaren känner sig illa behandlad av kulturchefen Ivar Wenster.
Karlskrona • Publicerad 11 april 2003

Ulf Fembro baserar sin kritik gentemot Karlskronas kulturchef i alla uteblivna telefonkontakter - och uteblivna mejlkontakter. I ett två sidor långt brev till Karlskronas högsta politiker och högsta tjänstemän beskriver han detaljerat om den nonchalans han varit utsatt för under 1,5 år.

- Jag har varit yrkesverksam i 24 år. Jag känner mig illa behandlad och har aldrig varit med om något liknande!

Teater Hela Livet

Det ansträngda förhållandet med kulturchefen tog sin början vid årsskiftet 2001/2002 när småföretagaren från Nättraby startade projektet Teater Hela Livet med fem anställda.

Efter en tidigare kontakt fick Ulf Fembro möjlighet att presentera ett kommande projekt vid kulturnämndens sammanträde i juni.

Helt uteblivna kontakter gjorde att Fembro ringde upp Wenster i augusti. Han sa då bestämt att han inte hade tid och lovade återkomma - vilket han inte gjorde. Först efter en debattartikel blev Fembro uppringd av Wenster den 2 september.

Då drogs riktlinjerna upp för ett filmprojekt om unga människors alltför snabba väg in i drogberoende. Det var helt i linje med landstingets hälsobefrämjande program.

Fram till november hördes inget från kulturchefen.

Ivar Wenster besvarade inga telefonmeddelanden - och inga e-postmeddelanden.

Strax före jul fick Fembro ändå en utbetalning på 100 000 kronor av de totalt utlovade 200 000 kronorna som Wenster utlovat i en mejlkontakt vid något tillfälle under 2001.

Skickas inom kort

I februari påminde Fembro om att han ville ha ut de återstående pengarna för att kunna finansiera fortsättningen av projektet. I februari svarade kulturchefen att pengarna skulle skickas inom kort.

Pengarna har fortfarande inte skickats.

- Jag vet inte vad jag ska ta mig till, utbrister Ulf Fembro besviket.

Han är skyldig flera personer för arbeten som utförts i samband med projektet.

Som en sista desperat åtgärd och som ett resultat av den

negativa behandling kulturchefen Ivar Wenster utsatt honom för så överväger han att återigen att flytta från Karlskrona - i likhet med vad han gjorde 1990.

- Min verksamhet fungerar nationellt, men den behövs inte här i Blekinge.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.