1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Får vänta i häkte

Karlskrona • Publicerad 3 oktober 2018

Den misstänkta storbedragaren, en 30-årig affärsman från Karlskrona, får stanna i häkte tills domen faller om två veckor efter åtal för grovt bedrägeri och bokföringsbrott. Den andra rättegången, den här gången i hovrätten i Malmö är avslutad. I en första domstol, tingsrätten i Karlskrona, dömdes mannen till tre år fängelse. 30-åringen som flydde utomlands är också föremål för en ny utredning med en stor mängd personer som uppger sig ha blivit lurade på totalt 100 miljoner kronor. I somras överlämnades han till den svenska polisen efter att ha suttit i marockanskt häkte.

– Där levde han under mycket svåra förhållanden, delade cell med 15 personer och gick ner 26 kilo. Det var på ett jordtrampat golv med bara ett hål i marken som toalett. Han blev sjuk och går fortfarande på behandling som ska pågå i månader framåt. Tiden som fortsatt i svensk häkte, isolerad från omvärlden, har heller inte varit lätt, berättar hans försvarsadvokat Björn Lindmar i samband med rättegången avslutning.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.