1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Eva Strömqvist fick platsen i socialnämnden

Det stod mellan två kvinnor, båda med sina hjärtan i sociala frågor, och båda med erfarenhet av socialnämnden: Nusreta Kurtanovic-Nilsson och Eva Strömqvist.
Karlskrona • Publicerad 21 januari 2013
Foto: 

Det stod mellan två kvinnor, båda med sina hjärtan i sociala frågor, och båda med erfarenhet av socialnämnden: Nusreta Kurtanovic-Nilsson och Eva Strömqvist.

Och Eva Strömqvist vann omröstningen till viceordförande i socialnämnden med 66 röster mot 39 för Nusreta Kurtanovic-Nilsson.

– Jag är jättegald och tacksam för det breda stöd jag har i partiet. Och jag ska göra mitt bästa för att förvalta förtroendet i nämnden, sa hon direkt efter den avslutande valprocessen.

Valberedningens kandidat Nusreta Kurtanovic-Nilsson, som tidigare under hösten lämnade alla sina uppdrag i protest, förlorade omröstningen. Hon blir nu helt utan politiska uppdrag.

– Jag är glad oavsett vem oss som vinner. Jag är socialdemokrat i hjärtat och mina värderingar kommer inte att ändras även om jag står helt utanför kommunalpolitiken nu, säger hon.

I det andra valet som andra viceordförande i miljö- och byggnadsnämnden fick valberedningen in sin kandidat, Eva Öhman med en hårsmån. Hon vann valet med 58 röster mot 55 röster för Sandra Bizzozero.

Socialdemokraternas medlemsmöta pågår fortfarande och under kvällen ska mötet välja in personer på elva poster i olika nämnder.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.