1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ett 15-tal lyssnade till Sverigedemokraterna

Till slut kunde Richard Jomshof inleda sd:s manifestation. Han talade till minne av förintelsens och andra folkmords offer. Och ifrågasatte muslimsk massinvandring.
Karlskrona • Publicerad 26 januari 2007

När skolorna bjöd in till sin manifestation blev det debatt. Rektorn Marina Eriksson manade till högtidlighållande av Förintelsens offer och till manifestation mot sd:s politik. Hon fick kraftig kritik mot sig, och tog senare tillbaka sitt uttalande och bad om ursäkt.

Det inträffade gjorde att sd valde att genomföra en egen manifestation till minne av Förintelsens och andra folkmords offer.

Stöd för världens judar En timme efter skolornas manifestation samlades ett 15-tal sympatisörer framför den lilla scenen på Klaipedaplatsen. Samtidigt samlades de som avsåg att demonstrera mot sd, och de var avsevärt många fler. Till slut kunde manifestationen inledas

- Det är bara 60 år sedan 6 miljoner judar, och andra, blev offer i Förintelsen. När andra världskriget var slut trodde alla att vi nått vägs ände. Men så är det inte, sa han.

Richard Jomshof konstaterade att antisemitismen lever vidare.

Han uttalade sitt personliga stöd för judarna i världen och Staten Israel. Han påminde också om alla offer i andra folkmord runt om i världen.

Problem med invandring Sedan kom han in på invandringen av muslimer till Europa. Något han menade är en risk för ökad antisemitism.

- I takt med massinvandringen ökar problemen. Det är ett vansinne om det får fortsätta, sa han.

Nästa talare var partiledaren Jimmie Åkesson. När han var klar hölls en tyst minut för alla offer.

Att så få kom till manifestationen kan ha berott på att det var väldigt kyligt.

Men Richard Jomshof, sa till BLT efteråt, att han tror att hotet som framförts, bland annat med en pistol- eller gevärskula, kan ha spelat in.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.