1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Entreprenörer inspirerades av ambassadör

Bland deltagarna i projektet Queen bubblar företagsidéerna. I dag fick de inspiration av Lillemor Ahrberg, ambassadör för kvinnors företagande.
Karlskrona • Publicerad 30 september 2010
Lillemor Ahrberg är ambassadör för kvinnors företagande. Hon träffade tjejer med funderingar på att starta eget. Lifei He fick tips om vad hon ska tänka på för att kunna förverkliga sin dröm.
Lillemor Ahrberg är ambassadör för kvinnors företagande. Hon träffade tjejer med funderingar på att starta eget. Lifei He fick tips om vad hon ska tänka på för att kunna förverkliga sin dröm.Foto: 

Lillemor Ahrberg är själv företagare och blev utnämnd till ambassadör tidigare i år. Hon har drivit sitt företag i två år och var först tveksam till om hennes erfarenhet skulle räcka. Nu vill hon inspirera andra kvinnor genom sina föredrag och möten.

– Jag vill visa att det går att ta steget och vilken glädje det innebär. Även om det är en utmaning går det att balansera eget företag med till exempel familj.

En av kvinnorna som tog chansen att få tips av Lillemor Ahrberg var Liefi Hi.

– Jag började fundera på att starta eget och tänkte "varför inte prova?" men det är svårt och tar lång tid. Genom Queen hoppas jag få kunskap och kontakter, säger Lifei Hi.

Queen är ett projekt på Litorina folkhögskola för kvinnor som funderar på att starta eget och fokus ligger på personer med utländsk bakgrund.

Liefi Hi har många idéer på lager och genom Queen kan hon lära sig om det mesta som har med entreprenörskap att göra, som marknadsföring och ledarskap.

Tillväxtverket, som tillhör Näringsdepartementet, har numera 880 ambassadörer i Sverige. Lillemor Ahrberg är en av ett 15-tal i Blekinge och hon är övertygad om att ambassadörerna behövs.

– Ambassadörer för kvinnors företagande är en jätteviktig grej. Andelen kvinnor som startar eget har visserligen ökat, men är fortfarande för låg.

Madeleine von Koch
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.