1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En månads fängelse efter överfall på busschaufför

I dag dömdes den 22-åring som identifierats efter överfallet på en busschaufför i centrala Karlskrona i november förra året.
Karlskrona • Publicerad 24 januari 2007

Klockan var nästan halv fyra på morgonen och trängseln var stor utanför och inne i den sista nattbussen från Landbrogatan i Karlskrona. Plötsligt fick en flicka panik i trängseln. Hennes kille, en 22-åring, riktade sin ilska mot chauffören Sami Curoja som var fastspänd med säkerhetsbälte i förarhytten. Curoja kunde inte göra annat än att hålla upp sina händer i skydd mot hårda knytnävar som sköt ut från 22-åringen.

Domaren valde att stanna vid en månads fängelse för våld mot tjänsteman, ett brott som i vanliga fall skulle ha gett det dubbla.

Men 22-åringen är "ganska så ung" och tidigare ostraffad. Hänsyn togs också till att han erkänt och "uppenbarligen djupt ångrat det inträffade".

Bussföraren själv, som bland annat hade problem med huvudvärk långt efter händelsen, får 13 250 kronor i skadestånd.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.