1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

ELPUB i Karlskrona i sommar

För 17:e året i rad samlas internationella forskare och experter för att utbyta de senaste rönen om elektronisk publicering. I år i Karlskrona.
Det skriver Blekinge tekniska högskola, BTH, i ett pressmeddelande.
Karlskrona • Publicerad 24 april 2013

Konferensen ELPUB har de senaste åren arrangerats i bland annat Finland, Portugal och Turkiet. 1999 arrangerades den av BTH i Ronneby och i år kommer den alltså att hållas i Karlskrona.

Konferensen äger rum på Campus Gräsvik den 12-14 juni och temat i år är informationsutvinning från digitala nätverk. Det skriver BTH i sitt pressmeddelande.

Frågor som kommer att diskuteras är dels risker och möjligheter med att böcker och film publiceras på internet, upphovsrätten i samband med fildelning och hur forskningsrön kan återanvändas på ett hållbart sätt.

Tal kommer att hållas av Stephan Shakespeare, ordförande för den brittiska regeringens nya datastrategigrupp, samt grundare och vd för YouGov – ett internationellt marknadsanalys- och opinionsföretag, och av Felix S. Wu, professor i datavetenskap.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.