1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Elever flyttas från Sunnadalsskolan

Fem elever på Sunnadalsskolan får inte längre gå på skolan.
Från och med måndag får de undervisning i en lokal på Gullberna. Det är resultatet av de upptrappade stökigheter och våld som de fem pojkarna i åldern 13-15 år har varit skyldiga till den senaste tiden.
Karlskrona • Publicerad 8 september 2001

- Det har varit ständiga brott mot skolans regler, säger Ulla Ståhl, rektor på Sunnadalsskolan. Nu ser vi inte någon annan möjlighet än att göra så här.

Vill ha lugn och ro

Ulla Ståhl betonar att det både är för pojkarnas och för de andra elevernas bästa som skolledningen valt den här lösningen.

- Skolan är en arbetsplats. Vi vill ha lugn och ro, de andra eleverna ska få en chans att studera.

- Det här är ingen bestraffning av pojkarna.

Ulla Ståhl räknar med att det kommer att ta tid innan eleverna är tillbaka på Sunnadalsskolan. För tillbaka ska de, de är fortfarande elever på skolan, men studerar från och med måndag i en filial på Gullberna. Det ska dock inte bli någon isolerad miljö.

Undervisas individuellt

En lärare och en fritidsledare har anställts för att undervisa de fem eleverna. Inte i grupp utan individuellt.

Parallellt fortsätter Sunnadalsskolans elevvårdsteam med bland annat skolkurator och skolsköterska att arbeta med pojkarna liksom även deras ordinarie lärare.

- Skolan släpper inte de här eleverna, säger skolsköterskan Birgitta Bergljung. Men vi måste bryta den negativa spiralen.

Skolkuratorn Mats Karlsson menar att det vore att svika pojkarna att inte sätta några gränser.

- Skolan gör nu en markering, säger Mats Karlsson. De här är inte ett sätt att straffa pojkarna utan ett sätt att hjälpa dem.

Ann-Marie Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.