1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Elektronikfabrik blir landets enda

Flextronics säljer sina fabriker i Malmö och Västerås med cirka 350 anställda.
Det gör fabriken i Karlskrona till Flextronics bas för tillverkning i Sverige.
Karlskrona • Publicerad 19 april 2005

Försäljningen av tillverkningsenheterna i Malmö och Västerås påverkar inte direkt fabriken i Karlskrona. På sikt kan dock vissa administrativa tjänster beröras i Karlskrona som i dag levererar vissa servicefunktioner till enheterna i Malmö och Västerås.

-Vi kan få en övertalighet. Men det rör sig om under tio tjänstemän som berörs i så fall, säger Christer Ågren.

I pressmeddelandet från Flextronics talar man om Karlskronafabriken som ett nav i Flextronics marknad mot kunderna.

-Vi är den enda fabriken kvar i Flextronicsfamiljen i Sverige som är helt inriktad på tillverkning för elektronikmarknaden, säger Christer Ågren.

Karlskronafabriken är Flextronics industridel och styrelseordförande Peter Ekström i Flextronics International Sweden AB säger så här om fabriken i Blekinge.

-Tack vara samarbete mellan Karlskrona och fabrikerna i Polen har vi en stark bra grund för volymökningar som kommer våra kunder till godo.

Karlskronafabrikens platschef Christer Ågren befann sig i Polen i går när försäljningen av fabrikerna i Malmö och Västerås offentliggjordes.

-Min tolkning är att vi blir mera självständiga nu i Karlskrona. Fabrikens framtid vilar mer iKarlskronapersonalens egna händerdå vi ej kommer att ha intern konkurrens på den svenska marknaden, säger Christer Ågren.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.