1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskronas dyraste hus har sålts igen.
I augusti för tre år sedan köpte förre Maxichefen Ulf Svensson det gula sekelskifteshuset på Arnö. Prislappen då var nio miljoner kronor.
Nu har han sålt det till chefen för Kalmar Bilcentrum, Nils-Göran Nilsson. Prislappen 7,3 miljoner kronor.
Karlskrona • Publicerad 3 oktober 2003

På tre år sjönk värdet på Arnövillan med nästan två miljoner kronor. Men förre ägaren Ulf Svensson tycker ändå inte att han gjorde en dålig affär.

- När jag köpte huset var Karlskrona IT-staden. Börsen var på topp och folk hade mycket pengar. Sedan dess har börsutvecklingen gått rakt neråt och jag är nöjd med de 7,3 miljoner jag fick för huset, säger Ulf Svensson.

Till Spelmansgatan

Han har flyttat från den åtta rum stora sekelskiftesvillan med havsutsikt åt alla håll, egen brygga och en 8 000 kvadratmeter stor tomt på Arnö till en tegelvilla på Spelmansgatan i Vedeby med en tomt på 1 000 kvadratmeter och inköpt för den betydligt blygsammare summan tre miljoner kronor.

Ulf Svensson är pensionär och skälet till att han sålde villan på Arnö är att det var för mycket arbete med att hålla både huset och den stora tomten i ordning.

Han förlorade nästan två miljoner kronor på försäljningen.

- Jag hade naturligtvis kunnat invänta en bättre börsutveckling och kanske fått tillbaka mina pengar om några år. Men jag köpte inte huset i spekulationssyfte. Vi tyckte om huset och ville bo där, säger Ulf Svensson.

Ny ägare

När Ulf Svensson satte huset till försäljning i våras hade han ett priskrav på åtta miljoner. Då hade taxeringsvärdet nyss höjts från 1,7 miljoner kronor till 5,3 miljoner kronor.

- Det är en fullständigt orimlig höjning. Men trots det var det fem spekulanter som var intresserade av att köpa huset, säger Ulf Svensson.

Slutbudet hamnade på 7,3 miljoner kronor och köparen är Nils-Göran Nilsson från Växjö. Han är chef för Kalmar Bilcentrum och återförsäljare för Mercedes i södra Sverige.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.