1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Campingplatsen på Dragsö har utsatts för skadegörelse många gånger det senaste året. Nu vill ägaren sätta upp övervakningskamera på området för att kunna identifiera gärningsmännen.
Karlskrona • Publicerad 15 januari 2007

Veckan mellan jul och nyår utsattes campingen på Dragsö för skadegörelse fyra gånger. Det blev droppen för ägaren Thomas Berg. Nu har han lämnat in en ansökan till länsstyrelsen om att få sätta upp en kamera för övervakning av entrén till campingen.

- Det har varit omfattande skadegörelse och jag har tröttnat, säger han.

Brevlåda sprängdes Det är mycket som har förstörts vid de fyra tillfällena. Det handlar om lyktor, skyltar, skåp och entrébommar som tagits sönder. Vid ett tillfälle har tunga parkbänkar och bord flyttats för att blockera entrén så att campinggästerna inte kan köra ut med sina bilar. En natt sprängdes alla brevlådorna.

- Det är en säkerhetsfråga. Receptionen hade kunnat brinna upp när brevlådorna sprängdes, säger Thomas Berg.

Har polisanmält Han tror att det är samma personer som ligger bakom alla skadegörelserna. Han har själv jagat bort ett ungdomsgäng från platsen och flera vittnen har sett ungdomsgänget vid upprepade tillfällen. Och det är inte bara campingen som har drabbats. På Saltö har det varit inbrott i kolonistugor och brevlådorna på Saltövarvet har förstörts. Thomas Berg har polisanmält några av incidenterna, men hoppas inte på mycket hjälp från polisens sida.

Agerar själv I stället har han bestämt sig för att ta saken i egna händer. Att installera en övervakningskamera blir ett första steg mot att lösa problemet.

Emma Knutsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.