1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Döms för att ha låtit brodern förvara gevär

En 48-årig man döms för brott mot vapenlagen efter att ha låtit sin bror förvara ett kulgevär i dennes bostad. Men brodern själv frias från åtal om samma brott.
KARLSKRONA • Publicerad 4 oktober 2018

Det hela har sin början i att brödernas far dog i början av 2000-talet. Pappan lämnade efter sig ett vapenskåp med ett kulgevär som 48-åringen övertog.

Den andre brodern övertog några år senare föräldrahemmet där vapenskåpet stod. Men den brodern hade varken vapenlicens eller annat tillstånd att förvara vapnet.

Nu döms alltså 48-åringen för att ha låtit sin bror förvara hans vapen utan att något skriftligt tillstånd funnits. Rätten tycker att mannen, som har vapenlicens och jägarexamen, borde känna till reglerna.

Däremot frias brodern. Där konstaterar rätten att geväret aldrig har lämnat vapenskåpet och att brodern hela tiden har trott att han agerat enligt de regler som finns.

Samtidigt döms 48-åringen för ringa vapenbrott då han haft två pepparsprayer utan att ha rätt till det.

Straffet blir 100 dagsböter á 180 kronor.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.