1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Det var kvinnan som ringde till SOS

Nu har chefsåklagare Pernilla Åström fått ta del av larmsamtalet som ringdes in till SOS samma kväll som åttaåriga Yara dog.
Det var den misstänkta kvinnan som ringde samtalet.
Karlskrona • Publicerad 7 maj 2014
Foto: 

Två personer sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för mord på Yara från Karlskrona. En 31-årig man och en 30-årig kvinna, som på valborgsmässoafton misstänks ha mördat flickan, som bodde hos paret. Hennes kropp var utsatt för kraftigt våld och hade omfattande skador, enligt åklagare Pernilla Åström.

Man fann flickan i bostaden i centrala Karlskrona. Det är inte helt klarlagt men flickan var sannolikt död när ambulanspersonal kom till platsen, berättade Pernilla Åström efter söndagens häktningsförhandlingar.

Nu vet åklagaren vem som ringde till SOS den aktuella kvällen.

– Jag har i dag fått ta del av larmsamtalet via polisen och det är, precis som jag misstänkte, det misstänkta paret som ringde SOS Alarm.

Ringde båda?

– Nej, det var kvinnan som ringde men man hör även mannen tala i bakgrunden.

Vad sa de?

– Det vill jag inte gå in på men inget häpnadsväckande.

Vad betyder det här för utredningen?

– Det betyder att jag har fått bekräftat vem som ringde men framför allt att jag vet att det inte finns ytterligare en person som vi behöver få tag i och höra, säger Pernilla Åström till bltsydostran.se.

Emma Söderbom
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.