1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Den stora knarkrättegången är inledd

Karlskrona • Publicerad 2 juli 2013
Våra reportrar är på plats vid rättegången.
Våra reportrar är på plats vid rättegången.Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN

Tio tusentals narkotikaklassade tabletter har via internet sålts över hela landet med Karlskrona som bas.

Rättegången mot den 23-årige man som står åtalad för att bland annat ha sålt stora mängder av narkotikaklassade tabletter på internet inleddes i dag i Karlskrona tingsrätt. Den kommer att pågå i flera veckor eftersom det finns en rad medåtalade.

Under första dagen skulle även en av 23-åringens leverantörer ha varit på plats. Han har dock sjukanmält sig och kommer därför att kunna höras först under slutet av nästa vecka. Men han spelade ändå en stor roll i den del av åtalet som behandlades under dagen.

Åklagaren spelade bland annat upp ett inspelat telefonsamtal där de båda männen diskuterar mängder och priser inför en affär.

23-åringen har erkänt stora delar av det han är anklagad för, men hans försvarare är inte överens med åklagaren om vilka mängder narkotika som sålts.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.