1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Dement man strider för sitt körkort

Enligt en läkare är den 85-årige mannen så pass dement att han inte bör ha körkort.
Trots det anser Förvaltningsrätten i Växjö att han bör få behålla det.
Nu överklagar Transportstyrelsen beslutet.
Karlskrona • Publicerad 8 januari 2013

En läkare som träffat den 85-årige mannen anser att han har en demenssjukdom, troligen Alzheimers, och att det inte är lindrigt. Läkaren anmälde det hela till Transportstyrelsen, då det innebär att hans körkort bör återkallas.

Den 85-årige mannen är bosatt på landsbygden utanför Karlskrona och anser sig vara i stort behov av sitt körkort. Han menar dessutom att han inte alls är dement eller har poblem med sitt minne. Därför överklagade han Transportstyrelsens beslut i oktober 2012 och fick rätt.

Förvaltningsrätten menar att en medicinsk utredning som visar att mannen lider av sådan demenssjukdom att det är befogat att återkalla hans körkort saknas.

Nu överklagar Transportstyrelsen ärendet till kammarrätten med förhoppningen att beslutet om att återkalla 85-åringens körkort fastställs.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.