1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De samarbetar för ett tryggare Rödeby

Rödeby tillsammans!
Under den parollen ska nattvandrarföreningen och de hittils mindre organiserade föräldrarna arbeta tillsammans i syfte att uppnå en tryggare närmiljö i Rödeby.
Karlskrona • Publicerad 24 november 2003

I februari bildade Tomas Selldén och Michael Ed en lokalförening av nattvandrarna som ingår i riksnätverket för nattvandrare; farsor och morsor i Sverige. Från nio personer i februari utgörs föreningen i dag av sex aktiva och sex stödmedlemmar.

Mer spontant

I motsats till den mer organiserade föreningen har Tony Olausson och och några andra föräldrar arbetat mer spontant.

- Vi har varit ute på kvällarna sedan juni. Vi brukar ringa ihop folk på fredagskvällarna. Jag tycker att vi får större och större respons.

Representanterna för de båda föräldragrupperna, som nu ska samarbeta i en mer organiserad form, är överens om att oroligheterna i Rödeby har ökat de senaste 1,5 åren.

Förebild

Michael Ed har goda erfarenheter från de helgkvällar och andra kvällar när nattvandrarna både varit i Rödeby samt åkt till Trossö för att fungera som en förebild och vuxna som bryr sig.

Engagerar sig

- Många tonåringar har behov av föräldrakontakter. Det är viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barn och tar reda på vad de gör och framför allt var de befinner sig på kvällarna.

I kväll, måndag, anordnar de båda grupperna ett möte i Rödebyskolan. Bland deltagarna finns representanter från fältgruppen, polisen samt skolans nye rektor Göran Eliasson.

- Många fler måste engagera sig för att vi ska få en trygg omgivning i Rödeby, avslutar en engagerad Michael Ed.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.