1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De lovar kamp mot NSF

Naziströrelsen NSF planerar att ställa upp i kommunalvalet i Karlskrona nästa år.
Syndikalisterna planerar motåtgärder.
- Något blir det, konstaterar Erik Bohman från Karlskrona LS.
Karlskrona • Publicerad 13 oktober 2001

I går var det på dagen två år sedan syndikalisten Björn Söderberg mördades i Stockholm av tre nazister. Till Söderbergs minne arrangerade syndikalisterna Civilkuragets dag i Karlskrona och på ett tiotal andra orter i landet.

- Det är viktigt att manifestera att man ska våga säga ifrån, och inte låta sig tystas av direkta eller indirekta hot, säger Stefan Pettersson, kontaktperson för Karlskrona lokala samorganisation.

Syndikalisten Erik Bohman berättar att de fortfarande utsätts för nazistiska hot, även i Karlskrona. Och han tror att hoten kommer att förvärras framöver.

- De lär väl intensifieras om vi ska göra något åt NSF:s planer på att ta sig in i kommunfullmäktige, säger Erik Bohman.

Vid femtiden i går eftermiddag hade ett drygt 20-tal av syndikalisternas sympatisörer samlats på Klaipedaplatsen. De höll tal mot fascism och till minne av Björn Söderberg. De samlar också in pengar till den afghanska civilbefolkningen, som de anser är oskyldiga offer för USA:s bombningar.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.