1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De har ledsnat på buset

En utbränd bil, förstörda postfordon och containerbränder. Nu har de boende kring Ica i Nättraby fått nog. - Det här måste få ett slut omgående, säger Jan Andersson.
Karlskrona • Publicerad 13 september 2006

Den senaste tidens skadegörelse kring parkeringen vid livsmedelsbutiken Nättran har fått grannarna i området att reagera.

Många av dem vittnar om sena vansinneskörningar på parkeringen. Även på vardagskvällar. Men det värsta är att vandaliseringen kring parkeringen har ökat markant. Containrar har satts i brand och en bil har blivit helt utbränd.

- Det här är inga vanliga pojkstreck och det har eskalerat betydligt, säger Jan Andersson, boende i området.

- Att sätta eld på bilar är helt oacceptabelt, säger han och tittar bort på den sotiga bil som fortfarande står på parkeringen.

Även Postens bilar har råkat ut för skadegörelsen och de nattliga aktiviteterna. Fordonen har vid upprepade tillfällen blivit saboterade.

- Bensinen slangas och vindrutetorkarna förstörs. Och det händer ofta att däcken töms på luft, säger postiljonen Sven-Krister Pagler.

- I helgen krossade de framrutan på en av våra bilar. Det känns hemskt tråkigt, säger han.

Men i går passade Nättrabyborna att föra en dialog med en del av de ungdomar som brukar uppehålla sig kring parkeringen. Både de vuxna och ungdomarna kom överens om att hålla ögonen öppna och eventuellt anmäla så fort de lägger märke till något.

- Jag tyckte vi hade en bra och givande dialog, säger Jan Andersson.

Niklas Lundell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.