1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"De försökte ta livet av mig"

Kniven tog nära halspulsådern. Men Mikael överlevde mordförsöket i Kungsmarken i torsdags.
-Jag hade tur, säger han, nyss hemkommen från sjukhuset.
Karlskrona • Publicerad 16 april 2005

Stygnen i pannan, på halsen och nacken vittnar om mordförsöket. För tre timmar sedan kom han hem från sjukhuset där han legat över natten.

Mikael sitter i flickvännens soffa i lägenheten i Kungsmarken. Hans högra öga har en blåtira och han är yr av hjärnskakningen. Kroppen är öm efter alla slag.

-De försökte ta livet av mig. Kniven tog nära halspulsådern, säger Mikael, 23 år.

Kände männen

Det var när Mikael bodde i Malmö för ett och ett halvt år sedan som han ytligt lärde känna männen som nu är misstänkta för mordförsöket. De lärde känna varandra på stan.

Men det var när Mikael skickade ett SMS med texten: "Hej din jävel" av misstag till en av killarna som bråket började. Dagen efter ringde killen upp och hotade Mikael till livet.

-Han sa: "Jag ska döda dig", och andra smutsiga ord.

Träffades av kniv

Några timmar senare när Mikael skulle handla dök en bil upp. Bilen stannade och ur hoppade två killar. Båda bar kniv. Bråk uppstod och en av killarna träffades med en kniv. Samma kille som fick Mikaels SMS.

-Det var hans kompis som träffade honom med kniven. Men han trodde det var jag, hävdar Mikael.

Strax därefter flyttade Mikael till Karlskrona och träffade sin flickvän. Via kompisar i Malmö fick han höra att killarna han varit i bråk med ville hämnas.

Däck sönderskuret

För en vecka sedan när han skulle åka till skolan i Ronneby upptäckte han att ett däck var sönderskuret. Och i tisdags när han skulle köra och köpa mat i en affär i Kungsmarken blev han förföljd av en annan bil.

-De försökte köra om och preja mig. Det var ingen lek, säger han.

Mikael körde till polisstationen i Karlskrona och anmälde att han blivit hotad. Nästa dag åkte han till Växjö för att undvika att möta bilen igen. Men på torsdagen på Kungsmarksvägen var konfrontationen ofrånkomlig.

En bil kom plötsligt och svängde in framför honom. Ur den klev två män. Mikael började springa och killarna följde efter. Vid en port längre fram stod en tredje kille.

Slog med en träpåk

En av männen slog Mikael hårt med en träpåk i huvudet. Det började blöda från ett sår i pannan och blodet rann ned i ögonen på Mikael som föll till marken.

-Jag såg ingenting för allt blod. De höll fast mitt huvud och en sa: "Skär honom med kniven". Sedan kände jag smärtan från halsen.

Mikael är trött efter dådet, men tacksam över att gärningsmännen åkte fast.

-Jag vill inte att de ska förstöra mitt liv mer.

Fotnot: Mikael är ett fiktivt namn.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.