1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Därför stänger Antons Bar & Matsal

Nöjda gäster och fina omnämnanden i restaurangguider är bra. Men det räcker inte för att driva en krog som Antons bar och matsal. Det måste komma tillräckligt med gäster för att verksamheten ska löna sig.
Karlskrona • Publicerad 23 januari 2013

– Folk som kommer hit är nöjda. Och vi har fått utmärkelser som bekräftar att vi gör ett bra jobb – men det räcker inte. Vi har bestämt oss för att stänga, säger Jennie Antonsson, delägare i Antons i Karlskrona.

I går berättade BLT hur restaurang Antons med- delade via Facebook att de stänger. Detta trots att de, för andra året i rad, är med på listan över Sveriges bästa smakupplevelser, enligt restaurangguiden White Guide. På lördag håller de öppet för sista gången.

Jennie Antonsson förklarar att arbetet med restaurangen från början var en dröm som snabbt blev till en mardröm när arbete stal tid från familjen. Restaurangen har hon drivit tillsammans med sin bror fotbollsproffset Mikael Antonsson.

Till sin hjälp har de haft kökschefen Mats Persson, som Jennie är gift med och har fyra små barn tillsammans med.

– Vi har inte gått i konkurs. Vi lägger ner för det är inte värt att arbetet ska gå ut över familjen, för- klarar Jennie Antonsson.

Att restaurangbranschen är tuff är något som Mikael Lagman, som driver Nivå och Stars and Stripes i Karlskrona, kan bekräfta. Men han tror inte att Karlskrona är mer drabbad än någon annan stad i landet.

Anders Stålberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.