1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

CSN har stängt sitt Karlskronakontor

I går stängde CSN sitt kontor i Karlskrona. Besparingsskäl ligger bakom att CSN avvecklar 11 av sina 24 kontor.
Karlskrona • Publicerad 15 oktober 2003

Centrala Studiestödsnämnden har dragits med en ansträngd ekonomi den senaste tiden. Den 24 september offentliggjordes vilka besparingar som planerades.

11 av 24 kontor

I går kom det slutgiltiga beskedet. Elva av CSN:s 24 kontor i landet avvecklas. Det innebär att 190 av totalt 1 100 personer kommer att mista sina jobb. I de siffrorna ingår att 50 av 300 personer vid huvudkontoret i Sundsvall sägs upp.

Kontoret i Karlskrona har tiotalet anställda.

Förändringsplanerna angav att sydöstra Sverige skulle ha kvar ett kontor - antingen i Karlskrona, Växjö eller i Kalmar.

Stängde redan igår

Presschefen Magnus Fors i Sundsvall kunde i går kväll inte ange något specifikt skäl till varför CSN valde att omvandla kontoret i Kalmar till huvudkontor för sydöstra Sverige.

- Kalmar, Karlskrona och Växjö har varit liknande kontor. Vi förstår att de anställda som berörs inte känner för att ha kontoren öppna så vi stängde många kontor redan under eftermiddagen.

Ska överflyttas

Det är ännu oklart hur många anställda som ska överflyttas och förstärka de tio personer som för närvarande arbetar vid kontoret i Kalmar.

Sparbetinget anger att CSN tvingas spara 150 miljoner kronor under de kommande tre åren.

-Vi har höga räntor och amorteringar vi måste klara av.

Trygghetsavtalsdiskussioner och LAS-förhandlingar stundar inom kort. De längsta uppsägningstiderna har beräknats till 18 månader.

-Vi bedömer att samtliga kontor har avvecklats inom tolv månader.

Han hoppas att de berörda personerna ska kunna hitta ny sysselsättning och då i samråd med CSN.

Borås, Halmstad, Jönköping, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad, Lidköping, Luleå, Malmö Växjö och Östersund är de kontor som ska avvecklas av besparingsskäl.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.