1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Conny Ernstsson fick syn på Chevan första gången när han var 14 år. Flera decennier senare har den blivit hans. - Det finns inte en skruv som varit orörd.
Karlskrona • Publicerad 26 september 2006

Bilen, en Chevrolet Bel Air 57:a, stod i många år nerplockad i en lada. Conny Ernstsson som i dag är fyrtio år hade haft ögonen på den länge. För två och ett halvt år sedan slog han till och köpte den.

Sedan dess har han mekat för att få bilen i ordning igen.

- Det var i stort sett att riva ner den och börja om igen, förklarade den nya ägaren som bor i Mölletorp i Karlskrona. Bilintresset är helt privat, till vardags jobbar han som hissmontör.

Bilrutorna tillverkades i Finland, och klädseln som ännu inte är på plats, syddes på beställning i USA. Men tidigt i somras kunde Chevan i alla fall besiktigas. Sedan dess har det blivit omkring 250 mil på vägarna. Och ett förstapris i sin klass på utställningen i Emmaboda för några veckor sedan.

- Delarna ges förstås inte bort gratis. det finns lite till att göra med kromet och kofångaren. Man blir nog aldrig riktigt färdig med en sån här bil, trodde Conny Ernstsson.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.