1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

City Prize-galan bantar

Mindre Oscarsgala.
En mer återhållsam fest.
Telecom City Prize-evenemanget bantas rejält.
Karlskrona • Publicerad 15 april 2003

I november förra året kostade Telecom City Prize-evenemanget 1 600 000 kronor. I år blir prislappen betydligt mer modest för den årliga prisutdelningen där bland annat studenter belönas för sina uppfinningar inom it- och telecombranschen.

- Vi måste anpassa Telecom City Prize efter företagens rådande ekonomi. Vi kan inte bränna miljoner som vi gjorde 1999 och 2000, säger Peter Adaktusson, projektchef för Telecom City.

I år är budgeten 400 000 kronor och utöver det hoppas Peter Adaktusson att företag och myndigheter ska ställa upp med sponsorpengar motsvarande 600 000 kronor.

- Ambitionen är att driva det vidare, men i en bantad variant. Men det bygger på att andra aktörer är med och finansierar, säger Peter Adaktusson.

Vad händer om ni inte får några sponsorpengar?

- Då får vi överväga att lägga ned evenemanget eller bara dela ut priser och strunta i middagen och galan.

Finns det en risk att Telecom City Prize ställs in?

- Det finns alltid en risk. Men jag bedömer inte den risken som stor, säger Peter Adaktusson.

Bakom Telecom City står Karlskrona kommun, telecomföretag i Blekinge och Blekinge Tekniska Högskola. Telecom City Prize har delat ut hederspriser och priser till företagare och studenter sedan 1999.

Andrea Jilder
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.