1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bröder dömda för misshandel

17-åringen hade månader av våld bakom sig. Han har slagit ner grannar och bekanta. I går dömdes han till ungdomsvård och hans bror till fängelse.
Karlskrona • Publicerad 10 oktober 2007

Den 11 juli bröt ett stort gängbråk ut i Marieberg i Karlskrona. Polisen skickade tre patruller till platsen och de två grupperingarna slogs för fullt. Bråket skedde både inne i och utanför Hyresgästföreningens festlokal på Bokvägen. Samtliga inblandade var i åldrarna 17 till 25 år, de flesta rejält berusade och sedan tidigare kända av polisen.

En man fick ta emot både sparkar och slag i ansiktet inne i festlokalen. Han attackerades dessutom med ett dammsugarrör så att han började blöda i huvudet.

Bröderna pekades ut Han fördes till sjukhus för vård. Skadorna var dessbättre inte allvarliga.

Ytterligare en man misshandlades illa. Han fick skador på ett öga efter ett knytnävsslag. Två för polisen kända bröder, 17 och 19 år, pekades ut och en av dem greps dagen efter. Den äldre lyckades hålla sig borta till för några veckor sedan.

Men det var inte allt. Den yngre av bröderna misstänks också ha misshandlat ett par som avvisade en grupp ungdomar från en hyresgästföreningslokal i Karlskrona. Han pekas dessutom ut som skyldig till att ha misshandlat en jämnårig.

För ett par veckor sedan stod bröderna inför rätta. 19-åringen var åtalad för grov misshandel och rattfylleri. Han hade sedan tidigare skyddstillsyn och dömdes i går till åtta månaders fängelse.

Åtalad för knarkbrott 17-åringen var åtalad för grov misshandel, två fall av misshandel och narkotikabrott. Han dömdes till ungdomsvård och 110 timmars samhällstjänst.

Han ska också tillsammans med sin bror betala ett skadestånd på 21100 kronor för den grova misshandeln. Dessutom ska 17-åringen betala andra skadestånd på sammanlagt 29100 kronor.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.