1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Bra lösning för Hasslö"

Riksdagsledamot Christer Skoog (s) är mycket nöjd i dag.
Han och övriga s-ledamöters uppvaktning hos regeringen om sjöräddningskryssaren gav resulta.
Karlskrona • Publicerad 6 november 2003

I gårdagens tidning kunde BLT berätta om Sjöfartsverkets förslag som innebär att bland Hasslö får behålla en stridsbåt som sjöräddningsbåt.

- Blekinges och Gotlands s-ledamöter uppvaktade regeringen före midsommar. Regeringen beslutade att låta expertisen, det vill säga Sjöfartsverket, yttra sig.

- Jag är glad att yttrandet var så positivt. Det innebär säkert att regeringen nu kommer att göra den ändring i anslagsförordnignen som krävs för att Sjöräddningssällskapet även i fortsättningen ska kunna använda marinens stridsbåtar som räddningsbåtar gratis, säger han.

I Blekinge berördes Sjöräddningssällskapets station på Hasslö, där man disponerar en stridsbåt och får göra det i fortsättningen också, utan dyra hyreskostnader.

- Det är en bra lösning för Hasslö, där mycket frivilligt arbete läggs ner. Det är bra för sjöräddningen och det är bra för marinens stridsbåtar, säger han.

Marinen har i dag för många stridsbåtar. En del måste läggas i malpåse. Men båtar far inte väl i malpåse.

- Därför är det bra att de används, sköts och hålls i ordning, säger Christer Skoog.

Maria Lönnberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.