1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Blekingeförening får hedersomnämnande i prestigefyllt pris

Karlskrona seniorhusförening blev hedersomnämnda när Bopriset delades ut till minne av Josef Frank. Vann gjorde istället Stockholms Kooperativa Bostadsförening.
Foto: Boinstitutet

Karlskrona seniorhusförening var en av endast 10 finalister till att vinna Bopriset till minne av Josef Frank. Karlskronaföreningen gick dock inte hela vägen för att vinna 100 000 kronorna i prispengar. Föreningen blev däremot en av tre föreningarna som fick ett hedersomnämnande när priset delades ut.

Så här lyder juryns motivering:

”Med medlemmarnas önskemål kring boende och livsmiljö som utgångspunkt ökas utbudet av ekonomiskt överkomliga, senioranpassade lägenheter, kompletterade med gemensamhetslokaler. Karlskrona seniorhusförening tilldelas ett hedersomnämnande för ett initiativ som inte bara bygger gemenskap för äldre och är en del av lösningen på Sveriges demografiska utmaningar, utan dessutom frigör bostäder till barnfamiljer.”

De andra tre som hedersomnämndes var Magiska Barnarkitekter och Kristina Zakrisson, tidigare kommunstyrelseordförande i Kiruna.

– De tre hedersomnämnda är av helt olika karaktär men utgör alla goda exempel på hur man kan skapa delaktighet i processen kring bostadsbyggande och stadsutveckling. Att förankra projekten genom att först fråga dem som berörs och därefter bygga, borde prägla allt bostadsbyggande, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet i ett pressmeddelande.

Bopriset delas ut av Boinstitutet och görs till minne av Josef Frank, det delas ut med stöd av Svenskt Tenn. Priset ska främja ett attraktivt bostadsbyggande med kvalitet för alla. I år vann Stockholms Kooperativa Bostadsförening priset.

Läs mer

Vård

Kritik: Journalförde inte samtal om magproblem – visade sig vara cancer

Vårdcentral i Blekinge får kritik av Ivo

Ronneby

Skräp dumpat i naturen

Hög med sopor anmälda till polisen

Intervju

TV: Efter KHK:s degradering – ”vi ska snabbt ta oss tillbaka”

Tobias Larsson om beskedet, framtidsplanerna och säsongskorten

Byggnation

TV: Här rivs den gamla skolan

Se när grävmaskinen demolerar bygget

Näringsliv

Hon öppnar sin första restaurang

”En dröm som blivit sann”

Olycka

E22: Två bilar körde ihop vid avfart

SOS larmat vid 10.30-tiden