1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Biggan avtackad av idolen "Elvis"

Karlskrona • Publicerad 20 april 2002

Vemodet var tydligt vid morgonfikat på BLT i Karlskrona på fredagen. Alla var medvetna om varför Biggan, eller Birgit Lakey som hon heter på riktigt, inte var där som vanligt. Hon var strängeligen förbjuden att komma dit.

Fixat 350 000 frallor

Desto roligare var det när hon tilläts komma in på fiket igen vid lunchtid. Där stod den stora idolen Elvis med två hulahula-dansare och större delen av personalen satt och väntade för att få ge Biggan sitt tack. I 19 år har hon sett till att folket på BLT fått sina frallor, bullar och kaffe.

- Innan dess var jag sex år på Militärhemmet. Ungefär 350 000 frallor har jag nog gjort i ordning, säger Biggan.

"Varit fantastiskt roligt"

Nu väntar en tripp till Stockholm, Italien i juni och Australien till hösten. Men även om hon inte räknar med sysselsättningsproblem som nybliven pensionär, två år för sent, så kommer Biggan alltid att sakna jobbet på BLT.

- Jag har alltid kallats för mamsen och det är så jag känt det. Vi har alltid varit som en enda stor familj. Det har varit fantastiskt roligt, berättar Biggan.

Det är också en ömsesidig känsla och därför fick hon behålla låskortet. På så sätt kan hon när som helst hälsa på, vilket vi ser fram mot.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.