1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Beslut om order till ABB dröjer

Svenska Kraftnät behöver ha ytterligare ett år på sig innan de bestämmer sig om det ska byggas en luft- eller nedgrävd kabel mellan Malmö och Hallsberg.
Karlskrona • Publicerad 26 november 2005

Det innebär att ABB i Karlskrona får vänta i ytterligare ett år innan de får veta om Svenska Kraftnät är intresserad av deras senast utvecklade kabel, HVDC-light.

-Det innebär att vi inte får något referensobjekt som vi hoppats på, säger Hans Åke Jönsson, chef för ABB High Voltage Cables i Karlskrona.

Investeringar uteblir

Därmed uteblir de investeringar och nya arbetstillfällen som ABB hoppats på i Karlskrona och Ludvika.

-Det innebär att vi måste avvakta med investeringarna i en ny produktionslinje tills vidare.

God sysselsättning

Svenska Kraftnäts uteblivna beslut innebär dock inga förändringar för personalen på ABB i Karlskrona.

-Vi har fått in tillräckligt med beställningar under de senaste månaderna för att sysselsättningen ska vara god under större delen av året, säger Hans-Åke Jönsson.

ABB hoppas också på flera andra elförbindelser som Svenska Kraftnät jobbar med att utveckla. Dels handlar det om en ny ledning mellan Sverige och Norge, Sverige-Finland, en utökning av Skagerak-förbindelserna Norge-Jylland samt en länk över danska Stora Bält.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.