1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Beskedet om Karlskrona dröjer

Det är oklart vad som händer med Vodafone i Karlskrona.
-Först efter årsskiftet vet vi vad som händer. När två bolag går samman söker man alltid efter effektivitetsvinster, säger Nils Carlsson, marknadsdirektör på Telenor.
Karlskrona • Publicerad 2 november 2005

Nils Carlsson, 36, från Karlskrona handplockades från Vodafone Sverige för drygt ett år sedan till Telenor. I dag är han norrmännens marknadsdirektör i Sverige.

-På något sätt känns det fantastiskt att komma tillbaka igen.

Ingen överraskning

Affären kommer inte som någon överraskning för Nils Carlsson.

-Nej, det har länge spekulerats i branschen kring vad som ska hända med Vodafone Sverige.

De första kontakterna mellan Telenor och Vodafone Group i Storbrittanien togs i våras. De riktiga förhandlingarna tog fart efter sommaren.

FrånLondon och Oslo

-Affären har helt och hållit skötts från Vodafone i London och Telenors ledning i Oslo, säger Nils Carlsson.

Telenors huvudkontor ligger i Stockholm där 300 personer jobbar. Därtill kommer kontor i Malmö och Göteborg med 30 anställda på vardera ort. De svenska bolag som finns i koncernen är Telenor AB som jobbar med telefoni mot främst företagskunder. Bredbandsbolaget och Canal Digital samt Djucie som erbjuder mobilabonnemang.

Djucie hyr för närvarande in sig i Tele2:s mobilnät men kommer att så snart som möjligt flyttas över till Vodafones 3G-nät.

Djucie har omkring 100000 abonnenter i Sverige.

Svaga på mobiltelefoni

-Vi har varit rätt svaga på mobiltelefoni. Men genom affären med Vodafone blir vi starka även i det segmentet, säger Nils Carlsson.

Telenor väntar sig synergieffekter men flaggar för att det kommer att ta tid. Djucie har exempelvis sin kundtjänst utlagd på ett externt företag.

Vad som väntar de omkring 800 anställda på Vodafone i Karlskrona är oklart.

Klartecken från EU

-Jag förstår att personalen i Karlskrona liksom på Telenor funderar på vad som ska hända. Men det är för tidigt att säga något vare sig om organisationsförändringar eller satsningar.

Först måste konkurrensmyndigheterna i Sverige och EU ge klartecken till affären.

-Innan dess har vi inte rätt att byta information med varandra.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.