1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Beatlesaffisch värd 15 000 kronor

Karlskrona • Publicerad 8 maj 2003

I oktober i år är det 40 år sedan The Beatles gjorde sin första Sverigeturné. Då klistrades det upp affischer lite överallt för att locka ungdomarna till konserterna. Bland annat sattes det upp affischer i Borås inför The Beatles spelning den 28 oktober i Boråshallen. En av de affischerna finns nu i Karlskrona hos antikhandlare Magnus Stenström.

- Jag såg tv-programmet Otroligt antikt häromveckan och där fanns en likadan affisch till salu. Tänka sig att den jag har i min butik har hängt på en vägg i en lada i snart 40 år och i dag är den värd kanske 15 000 kronor, säger han.

Annat var det 1963 i oktober. Då hade arrangörerna problem att sälja biljetter till The Beatles konsert i läroverkets aula i Karlstad. Då kostade den billigaste biljetten 12 kronor och den dyraste 20 kronor.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.