1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Barnbarnen väntar för populär krögare

Försäljningen tog över ett år.
Nu drar Göran Fhärm en lättnadens suck.
Efter 14 års innehav har han sålt PM Pub & Mat i Karlskrona till Mohammed Alam.
Karlskrona • Publicerad 12 april 2013
Slutserverat. Efter en försäljningsprocess på över ett år har Göran Fhärm äntligen sålt restaurang PM Pub & Mat till sin ­efterträdare Mohammed Alam som öppnar efter renovering 19 april
Slutserverat. Efter en försäljningsprocess på över ett år har Göran Fhärm äntligen sålt restaurang PM Pub & Mat till sin ­efterträdare Mohammed Alam som öppnar efter renovering 19 aprilFoto: Thomas Persson

– Det känns så skönt, så skönt, utbrister Göran Fhärm, när han berättar om den känsla han känner över att få sluta och bli pensionär vid 61 års ålder.

–?Jag har jobbat 70, 80 timmar i veckan. Runt ­nyår blev det bara för mycket. Då blev jag intagen på akuten och blev jag sjukskriven för första gången i mitt liv.

Det där med charkuteri- och restaurangrörelser har varit hans liv ända sen barnsben då han redan i unga år började hjälpa till i sin fars charkuteri.

– Äntligen slipper jag ­alla måsten. Nu ska jag ­ägna mig åt barnbarnen ­ – och åt trädgården och så ska jag sätta i båten. Den har inte varit i sjön på sex år!

Göran Fhärm har haft sex fast anställda plus att han anställt extrapersonal vid behov.

En del av personalen får fortsätta hos den nye ägaren Mohammed Alam, från Norsborg, sydväst om Stock-holm, som under en kort tid drev en restaurang i Ronneby. Dessförinnan hade han drivit restauranger i Stockholmsområdet i åtta, nio år.

– Vi håller på att renovera för fullt. Vi öppnar fredagen 19 april, säger han.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.