1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Attacken var hämnd mot 23-åringen

Den 23-årige mannen anmälde till polisen att han fruktade för sitt liv.
Två dagar senare överfölls han med machete och träpåk av tre män.
-Det var väldigt nära att han dog, säger kammaråklagare Margareta Lewenhagen.
Karlskrona • Publicerad 16 april 2005

Det brutala överfallet ägde rum i Kungsmarken vid halvtiotiden i torsdags kväll. 23-åringen var på väg till sin bostad när tre män beväpnade med machete, kniv och träpåk överföll honom.

Flera personer blev vittnen till hur han blev slagen i huvudet och huggen i halsen innan gärningsmännen flydde.

Segnade ned

Den skadade 23-åringen lyckades resa sig och ta sig 200 meter till sin port innan han segnade ned.

-Han blödde väldigt mycket, berättar polisinspektör Lennart Hansson, som talade med 23-åringen innan han fördes bort med ambulans.

Mannen namngav två av gärningsmännen och berättade att de kom från Malmö. Polisen i västra Blekinge larmades och senare på kvällen stoppades två personbilar på E 22 i närheten av Karlshamn.

Fyra män från Malmö, 28, 27, 25 och 24 år gamla, greps och anhölls misstänkta för mordförsök.

Fler förhör i helgen

Ett första förhör hölls i torsdags kväll och fler förhör ska hållas under helgen.

-Min plan är att de ska begäras häktade på söndag och så blir det häktningsförhandling på måndag, säger kammaråklagare Margareta Lewenhagen, som leder förundersökningen.

Varken de misstänkta eller offret är tidigare dömda för brott. I övrigt har åklagaren beslutat att lägga locket på i utredningen.

Men enligt vad BLT erfar är överfallet på 23-åringen en hämndaktion.

Bråk

För ett och ett halvt år sedan knivskars den 27-årige gripne mannen i Malmö. Han är övertygad om att 23-åringen är skyldig och när de båda männen av slump träffades i en jourbutik i Malmö för två veckor sedan blev det bråk.

-Jag är oskyldig men han hoppade på mig och sa att han skulle döda mig. Människor i butiken gick emellan och jag kunde komma undan, har 23-åringen berättat för polisen.

Gjorde anmälan hos polisen

I tisdags fick 23-åringen höra av en kompis att 27-åringen var i Karlskrona. Dödshotet kvarstod och kompisen berättade att 27-åringen hade skuggat honom. Samma kväll gick 23-åringen till polisen och gjorde en anmälan.

-Jag fruktar för mitt liv. Jag är övertygad om att han är beväpnad med pistol och flera knivar, sa han till polisen.

Sent på kvällen två dagar senare stod de tre männen och väntade på honom i Kungsmarken när han var på väg hem. Den fjärde mannen befann sig då troligen i en flyktbil i närheten.

Gunnar Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.