1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Arenasatsningen får kritik

Utvecklingen av Rosenholmsområdet har stannat av.
Kritiken kommer från kommunens revision.
– Revisionen ljuger inte, säger kommun- direktören Ingrid Augustinsson Swen-nergren.
Karlskrona • Publicerad 23 januari 2013
Arena Rosenholm.
Arena Rosenholm.Foto: Staffan Lindbom

Kommunens revision har under 2012 låtit granska Arena Rosenholm. Granskningen har gjorts av byrån Ernst & Young och i den riktas kritik mot utvecklingen av arenaområdet.

”I dagsläget pågår inte ett aktivt och strukturerat utvecklingsarbete kopplat till mål och vision för arenaområdet”, skriver man bland annat.

Kommunrevisionens vice ordförande Sven-Otto Ullnér (M) beskriver det som att utvecklingsarbetet just nu står still.

– Så är det. Det måste på något sätt klargöras var man är i dag, vad man vill, vad man har för resurser till det och hur man går vidare, säger han.

Ett utvecklingsråd, med representanter från föreningar, fastighetsägare, före- tagare och kommunen, presenterade i början av 2012 en plan för området. Där fanns både långsiktiga och kortsiktiga mål. Enligt granskningen har det dock inte gjorts någon uppföljning av planen och i dag ”har utvecklingen stagnerat”.

– Revisionen ljuger inte, säger kommundirektören Ingrid Augustinsson Swen- nergren, som dock poängterar att planen har genomförts i vissa delar.

– Vi har kvar uppdraget och kommer att fortsätta jobba med arenaområdet.

Men sedan förra året har utvecklingsrådet ställt in sina möten.

– Det är resursbrist som gör det, säger Augustinsson Swennergren.

– Vi hade ett besparingskrav på två miljoner på kommunledningsförvaltningen förra året. Den tjänsten som skulle tillsättas, bland annat för att driva det här arbetet vidare, fick vi vänta med att tillsätta.

Augustinsson Swennergren tror att arbetet kan skjuta fart igen nu när man tillsatt tjänsten. Sedan i måndags arbetar nämligen en utvecklingschef i kommunhuset.

– Det finns all anledning att tro att det kommer att skjuta fart igen.

Tobias Fabbeke
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.