GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annika Myhre, resebloggare: Vi har fått en tankeställare om varför vi reser

Annika Myhre är född och uppväxt i Karlskrona. I sitt jobb som resebloggare besöker hon hela världen, men återvänder så ofta hon kan till sommarparadiset på Sturkö.
Publicerad 23 mars 2020 • Uppdaterad 23 mars 2020
Annika Myhre, resebloggare från Karlskrona, tror att den lokala turismen kommer att få sig ett rejält uppsving när allt börjar lugna ner sig och vi får bukt på coronaviruset
Annika Myhre, resebloggare från Karlskrona, tror att den lokala turismen kommer att få sig ett rejält uppsving när allt börjar lugna ner sig och vi får bukt på coronaviruset
Foto: Privat

Hur berörs du och din vardag av coronaviruset?

Jag arbetar sedan tre år tillbaka i resebranschen, och förlorade i princip alla mina uppdrag under en och samma dag. Det kändes, och känns fortfarande surrealistiskt, men jag är ändå förvånansvärt lugn mitt i stormen. Jag tar en dag i taget, och började söka nya tjänster redan samma dag som de tråkiga beskeden började rulla in.

Varje dag är vi med om historiska beslut och händelser i negativ bemärkelse, vilket givetvis berör mig och alla andra. Det går inte att inte påverkas. Jag blir också väldigt illa berörd av att se hur snabbt de indirekta konsekvenserna påverkar den bransch jag själv verkar inom, läget är väldigt tufft för hela besöksnäringen just nu.

Hur tacklar du alla känslor och oro som sprids just nu?

Det går lite upp och ner. I början av veckan satt jag klistrad framför telefonen och tv:n och sög i mig allt jag kunde komma över. Det är inte hållbart i längden, så nu fokuserar jag istället på att hålla mig uppdaterad och följa de anvisningar som kommer från våra myndigheter. Jag har själv personer i riskgruppen i min närhet, men jag försöker att inte oroa mig i förskott – vilket är lättare sagt än gjort.

Kan du se något ljus i tunneln, något som gör dig glad?

Mitt i alla tråkigheter är det fantastiskt att se alla fina initiativ och idéer som föds ur en sådan här kris. Jag hörde om ett hotell i Lidköping som menar att ett tomt hotell istället kan bli 67 små pop up-restauranger för folk som vill ut och äta. Du får alltså maten serverad i ett hotellrum utan extra kostnad. Det gör mig också glad att se initiati, som att hjälpa äldre människor i grannskapet att handla, och uppleva svenskar som vid angiven tid klappar händerna för vårdpersonalen. Jag har även börjat följa instagramkontot "Good News Movement" som motvikt till alla tråkiga nyheter.

Jag har väldigt mycket att vara tacksam för. Mina relationer inte minst, men också att jag har tak över huvudet, mat att äta och att jag bor i ett land som försöker göra sitt bästa för att lösa situationen.

Hur tror du att resandet kommer att bli efter corona?

Jag tror att vi alla har fått oss (ännu) en tankeställare om hur, varför och vart vi reser. Förhoppningsvis leder den här krisen till att vi blir ännu mer nyfikna på att resa i Sverige också – och inte slentrianmässigt utomlands. Jag tycker det är fint och nödvändigt att vi vidgar våra vyer här på hemmaplan, även om jag hoppas att vi snart kan resa utomlands utan rädsla.

Jag har ända jag började blogga försökt få världen att inse Karlskronas, och Blekinges, storhet. Jag är övertygad om att vår lokala turism kommer att få sig ett rejält uppsving när allt börjar lugna ner sig och vi får bukt på viruset. Det finns oerhört många vackra svenska pärlor att uppleva, och jag har under flera år gjort mitt bästa för att sprida information och inspiration om dem i min bloggserie Resfredags Svenska Pärlor. Det hoppas jag innerligt att jag också får fortsätta med framöver

Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.