Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Amerikanske sångaren fick publiken att dansa i kyrkan

Taket på Fredrikskyrkan i Karlskrona var nära att lyfta denna första måndagskväll i februari, då gästande amerikanske gospelsångaren Isaac Cates, tillsammans med lokala gospelkörer fyllde kyrkan med sång och musik.
Karlskrona • Publicerad 10 februari 2020
Gospelsångaren Isaac Cates hade rest till Blekinge från Kansas City.
Gospelsångaren Isaac Cates hade rest till Blekinge från Kansas City.Foto: Elinore Axelsson

Fredrikskyrkan är fullsatt av förväntansfulla åhörare som kommit för att lyssna till äkta gospel framförd av Carlskrona respektive Carlshamns gospelkörer. Med sång och handklappning rivstartar de båda körernas cirka sextio sångare konserten, och direkt bjuds publiken in att delta.

– När kören klappar händerna, så klappa ni med, kan ni en sång så sjung med, uppmuntrar körledare Staffan Sundås publiken.

Annons

Dirigent för kvällen är Mari Sundås och musiker är Joakim Berg, trummor, Martin Holmér, bas, Staffan Sundås, piano, och Håkan Wass, gitarr. Kvällens huvudattraktion är den amerikanske gospelsångaren Isaac Cates som rest hit ända från Kansas City.

– Hey, ni som inte kan se mig, jag är den svarte killen vid piano, presenterar sig Isaac Cates.

Med en stor portion humor, men även lite allvar, leder Isaac Cates oss genom konserten när han berättar om de olika låtarnas personliga betydelse för honom. Körerna framför ett stort utbud av låtar, och det bjuds på såväl körmedlemmars solosånger som pianospel och sång av Isaac Cates själv.

– Jag har hört att svenskar säger att de inte kan dansa, men det är inte sant. Ni gör den här saken som heter midsommar, och sedan dansar ni som grodor. Så nu ska ni visa mig att ni kan dansa, säger Isaac Cates, varpå alla börjar skratta.

Men upp till bevis blir det. Isaac Cates, tillsammans med tre solister från körerna, bjuder in alla i kyrkan att delta i sången, och snart står all publik upp; dansande, sjungande och klappande i händerna.

Gospelkören och Isaac Cates har lyckats med sitt syfte för kvällen; att sprida och förmedla äkta gospelglädje.

Kören med dirigent Mari Sundås bjöd på en uppskattad konsert.
Kören med dirigent Mari Sundås bjöd på en uppskattad konsert.Foto: Elinore Axelsson
Elinore AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons