1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nu granskar moderbolaget i Stockholm läget på Almi Företagspartner.
En person som sänds ut direkt av koncernchefen Göran Lundwall ska gå igenom hela verksamheten.
- Hon har ett öppet mandat att titta på alla delar, säger Göran Lundwall.
Karlskrona • Publicerad 23 oktober 2003

Almi Företagspartner i Blekinge genomgår just nu stora omorganiseringar. Som BLT tidigare berättat vid ett flertal tillfällen har det i samband med omorganiseringarna uppstått en konflikt mellan delar av personalen och i första hand vd Ulf Hugmark. Ledningen hoppas nu att denna konflikt ska ha kommit till punkt i och med att fyra anställda får lämna företaget.

Oklart om framtiden

Omorganiseringarna har dock bara börjat. Det är fortfarande oklart hur Almi Företagspartner i Blekinge ska komma att drivas i fortsättningen. Det är inte ens säkert att delägaren landstinget, som äger 49 procent i bolaget, vill vara med när nu förhandlingar ska inledas om två år.

- I de förhandlingarna kommer det att tas upp vilken uppgift som Almi ska komma att ha framöver, säger Marie Sällström som är landstingets representant i Almi Företagspartner Blekinges styrelse.

Bra och dåligt

Också huvudägaren staten vill via moderbolaget reda ut vart Almi i Blekinge är på väg. Koncernchef Göran Lundwall har nu skickat ut en person som ska gå igenom hela verksamheten.

- Det gäller dels hur de olika delarna på företaget fungerar, vad som är dåligt och vad som är bra men också med vilken inriktning företaget ska drivas i fortsättningen, säger Göran Lundwall. Han vill inte peka ut vilka områden som moderbolaget är särskilt intresserat av.

Kommer man att titta på relationen mellan vd Ulf Hugmark och personalen?

- Jag ger personen som ska göra genomlysningen fullt mandat att titta på alla delar, säger Göran Lundwall.

johan.andersson@blt.se

0455-770 00

Johan Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.