1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Allt fler turister till Karlskrona

Turisterna hittade till Karlskrona under sommaren.
Hotellen hade rekordmånga gäster under juli månad och samtidigt fick handeln ett uppsving.
Karlskrona • Publicerad 4 september 2010

Under juli månad hade Karlskronas hotell 30 206 gästnätter, vilket är en ökning med 8 261 jämfört med motsvarande period under 2009.

– Turisterna har verkligen märkts av på gator och torg, säger turistchef Terje Pedersen som även har sett en ökning av besökare på turistbyrån.

Turisttillströmningen är också glädjande för kommunstyrelsens ordförande Karl-Gösta Svenson (M), som tror att det nya hotellet är en bidragande orsak till turisttillströmningen.

Både Terje Pedersen och Karl-Gösta Svenson har som mål att få fler turister till Karlskrona under det övriga året också.

– Vi har en bra marknad för konferenser och större grupper, och vi har många aktiviteter att erbjuda. Förutsättningarna är goda och det är viktigt för oss att stärka varumärket Karlskrona, säger K-G Svenson.

Caroline Lindheimer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.